Archief

Mini-park in centrum Kwintsheul

Kwintsheul heeft er een stukje groen bij.

Donderdag hebben vrijwilligers en buurtbewoners de laatste planten gepoot. De gemeente heeft de aanleg gefinancierd.

Het mini-park ligt aan de Kerkstraat op de plek waar vroeger bakker Bom was gevestigd. Eind 2016 werden de woningen op die locatie gesloopt, nadat buurtbewoners uit vrees voor brandstichting tijdens de jaarwisseling daarop hadden aangedrongen. Sindsdien lag het perceel braak.

In 2017 werd een vergunning voor de bouw van een appartementencomplex door de gemeente afgewezen. Voornaamste reden was dat het te dicht op de Kerkstraat was gepositioneerd. Uiteindelijk kocht de gemeente de grond van de projectontwikkelaar, maar verder dan een grasveldje dat in de loop der tijd door onkruid werd overwoekerd, kwam het niet.

Op initiatief van burgerorganisatie De Heulse Aanpak kwam er overleg met kernwethouder Van der Stee om iets aan het veldje te doen. Die had wel oren naar het aan hem voorgelegde ontwerp: een dichte beplanting van struiken en bomen met een natuurpad en twee bankjes. Ook komt er nog een insectenhotel en een takkenmuur. De wethouder ging ook op zoek naar het geld voor de uitvoering van het plan en dat werd door hem gevonden.

De gemeente zorgde deze week voor de grondwerkzaamheden en de bestrating, vrijwilligers en buurtbewoners hebben de planten en bomen geplant. Het parkje is niet alleen in aanleg, maar ook in onderhoud een samenspel. Buurtbewoners zullen zorgen voor het onderhoud, maar kunnen zich zo nodig laten bijstaan door de gemeentelijke groendienst.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Kwintsheul