Archief
Politie

Politie

Dader Schiedammer Parkmoord gehoord in zaak Jaïr Soares

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe verdachte gehoord in de zaak rond de vermissing van Jaïr Soares op het Monsterse strand in 1995.

Volgens De Telegraaf gaat het om Wik H., die eerder in de zaak rond de Schiedammer Parkmoord werd veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover de krant dat er iemand wordt gehoord, maar wil niets zeggen over diens achtergrond.

De toen 7-jarige Jaïr Soares ging op 4 augustus 1995 samen met zijn ouders, broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje een dagje naar het strand van Monster. Nadat Jaïr met zijn ouders in de toenmalige Beachclub Molenslag zijn patat had opgegeten, ging hij weer met zijn vriendinnetje buiten spelen. Toen zijn ouders en broer even later terugkwamen bij de vriendin, bleek dat Jaïr spoorloos was verdwenen.

Het jongetje is sindsdien nooit teruggevonden. De politie is altijd uitgegaan van een misdrijf. Vermoedelijk is Jaïr vanaf de strandtent met zachte hand door iemand meegenomen.

De zaak werd in 2019 heropend als 'cold case'. Een oproep in het programma Opsporing Verzocht leverde direct veel tips op, waarvan er een aantal 'waardevol' werden genoemd. Vorig jaar nog werd onderzocht of de Duitse man die verdacht wordt van moord op de Britse peuter Maddie McCann betrokken is bij de verdwijning van Jaïr.

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland