Archief

Aantal waardevolle tips in onderzoek Jaïr

Een team van de politie-eenheid Den Haag is nog steeds bezig met onderzoek in de vermissingzaak van Jaïr Soares. Desgevraagd laat de politie weten, dat er afgelopen zomer een aantal waardevolle tips is binnengekomen.

Over de aard van die tips kan in het belang van het onderzoek niets worden meegedeeld. "Alle informatie die mensen hebben, blijft zeer welkom", voegt de woordvoerder er nog aan toe. In totaal ontving de politie in juli en augustus ruim vijftig tips nadat in de tv-programma's Team West en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak was besteed.

Het 7-jarig jongetje verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand van Monster. Dat er een kwart eeuw na de verdwijning van Jaïr nog zoveel tips binnenkomen, werd opvallend genoemd. "Ondanks het feit dat deze zaak al 24 jaar oud is, blijven mensen nog steeds meedenken. Daar zijn we ook heel dankbaar voor", zei Leo Simais, coördinator van het coldcaseteam, in augustus. "We voelen ons als politie richting de familie en nabestaanden verplicht om alles te proberen wat in onze macht zit."

Jaïr Soares was op vrijdag 4 augustus 1995 samen met onder anderen zijn ouders op het Monsterse strand. Nadat hij patat had gegeten bij de toenmalige Beachclub Molenslag verdween hij plotseling tijdens het spelen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Categorieen:
Monster 112