Archief

Slimmerick staat te koop

Een van de bekendste cafés in Westland staat te koop. De aangescherpte coronabeperkingen nekken de eigenaar van het bruine café aan het Havenplein in Naaldwijk.

Tiffany den Ouden had het niet veel slechter kunnen treffen. Zij nam de Slimmerick op 15 maart 2020 over. Dat was de dag waarop een harde lockdown van kracht werd en horecazaken om 18.00 uur 's avonds moesten sluiten.

In de tussentijd heeft de kroegbaas van alles bedacht om - ondanks alle coronabeperkingen - een beetje geld in het laatje te brengen. Zo was de zaak vorig jaar ingericht als kerststraat. En toen eind april de terrassen weer open mochten, was het burgemeester Bouke Arends van Westland die hier als eerste een kopje koffie bestelde.

Pensioenbuffers aanspreken

Ondanks deze kleine lichtpuntjes was het voor het team van de Slimmerick bikkelen geblazen het afgelopen anderhalf jaar. "Het is overleven en wij moeten pensioenbuffers aanspreken om te overleven", laat de Slimmerick in een verklaring weten.

Vorige week vrijdag maakte het kabinet nieuwe aangescherpte coronabeperkingen bekend en dat was voor Tiffany den Ouden de druppel die de emmer deed overlopen. Tot er een nieuwe koper is gevonden, blijft de kroegbaas achter de bar staan. "Door hard werken is de Slim altijd een geweldige inkomstenbron geweest en wij hebben ook zeker vertrouwen in de Slim voor de toekomst."