Archief

Illegaal vuurwerk in Maassluis kan worden ingeleverd bij de politie

Wie illegaal vuurwerk wil inleveren in Maassluis, kan daarvoor terecht bij de politie, zei burgemeester Edo Haan dinsdagavond in de gemeenteraad.

De vraag kwam aan de orde naar aanleiding van de vuurwerkbommen die afgelopen week veel schade hebben aangericht aan flats en brievenbussen in Maassluis. Daarbij werd nog opgemerkt dat het momenteel in Westland niet mogelijk is om vuurwerk in te leveren. Volgens burgemeester Haan kunnen bezorgde Maassluise ouders illegaal vuurwerk van hun kinderen inleveren bij de politie.

PvdA en VSP vroegen aandacht voor de reeks vernielingen door zwaar vuurwerk in de stad. Zij willen dat de schade wordt verhaald op de daders. Volgens Haan heeft woningcorporatie Maasdelta de meeste schade geleden en zal die zelf een claim moeten indienen om de schade op mogelijke daders te verhalen. "Maar als wij daaraan kunnen bijdragen, zullen we dat uiteraard doen", zegt Haan.

Volgens hem zit de politie vol op de zaak. "Ik ben er ook onmiddellijk over geïnformeerd. De wijkagent is extra in dienst geweest om te praten met bewoners, er is forensisch onderzoek gedaan en in dagelijkse briefings praat de politie erover. Er zijn ook extra surveillances van politiestudenten. Het onderzoek is in volle gang en er zijn nog geen aanhoudingen te melden", aldus de burgemeester. Mobiele camera's van de gemeente zijn nog niet ingezet, maar de corporatie heeft camerabeelden beschikbaar gesteld aan de politie voor het onderzoek.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek