Archief
Cedris

El Mokaddem voorgedragen als nieuwe voorzitter Cedris

Voormalig wethouder van Westland Mohamed el Mokaddem is de beoogde nieuwe voorzitter van Cedris.

Cedris is de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie. De huidige voorzitter, oud-politicus Job Cohen, neemt na acht jaar afscheid. Onder zijn leiding heeft Cedris zich ontwikkeld tot een belangrijke aanjager van de sociale werkgelegenheid in Nederland.

Het bestuur heeft El Mokaddem voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij wordt omschreven als 'een bevlogen bestuurder en daarnaast ondernemer met een sterke betrokkenheid op de maatschappelijke opgave om meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen'. De Wateringer zelf is vereerd: "Het is een eer en een grote verantwoordelijkheid om de komende jaren de rol van voorzitter van Cedris in te vullen. Ik kijk met waardering naar al het werk dat Job Cohen hierin samen met alle leden heeft verricht. Het maatschappelijke en politieke draagvlak voor een inclusieve arbeidsmarkt is sterk gegroeid. Nu moet het ook realiteit worden. Samen met de leden van Cedris ga ik daar de komende jaren voor knokken."

El Mokaddem was vanaf eind 2012 tot juni 2017 namens Progressief Westland (en later de PvdA) wethouder in de gemeente Westland met de portefeuille werk, inkomen en participatie. Hij vertrok bij de gemeente voor een baan in de directie bij Koppert Cress. In 2018 ging hij als programmadirecteur aan de slag bij de gemeente Den Haag, met als taak om 500 langdurig werklozen aan een baan te helpen. Dit deed hij tot halverwege 2020. El Mokaddem heeft ook een eigen adviesbureau.