Archief

Westlander El Mokaddem moet Hagenezen uit bijstand helpen

Voormalig wethouder van de gemeente Westland, Mohammed el Mokaddem, gaat in buurgemeente Den Haag aan de slag om langdurig werkelozen uit de bijstand te helpen. De gemeente wil vijfhonderd mensen extra aan een baan helpen en zet daar de organisatie Taskforce +500 in, onder leiding van El Mokaddem.

Den Haag telt momenteel 26.000 mensen met een bijstandsuitkering, van wie er circa 20.000 langer dan anderhalf jaar in de bijstand zitten. De Taskforce +500 richt zich vooral op die laatste groep. Volgens programmadirecteur El Mokaddem wil hij eerst inzicht krijgen in wie dat precies zijn, wat ze kunnen en wat ze nodig hebben om een baan te krijgen, meldt mediapartner Omroep West.

De Taskforce +500 is een gezamenlijk werkoffensief van de Haagse wethouders voor werkgelegenheid en sociale zaken en vloeit voort uit het coalitieakkoord. Het streven van de gemeente was al om jaarlijks 4.000 mensen uit de bijstand te halen. De 500 komen hier nog eens bovenop. "Het is een grote ambitie die een flinke inzet vergt van de stad en regio om het waar te maken", aldus El Mokaddem.

Categorieen:
Westland Algemeen