Archief
Adriana Grootscholten

Adriana Grootscholten

Lekker griezelen: de regio viert Halloween

Op veel plaatsen in de regio wordt dit weekend Halloween gevierd. Optochten, versierde huizen en feestjes: zo zag het eruit.

's-Gravenzande

In 's-Gravenzande was er zaterdagavond een Halloween-wandeltocht. Het pronkstuk van de tocht: een levensgrote pop uit de Netflixserie Squid Game. Daarin krijgen mensen met schulden de kans om veel geld te verdienen, door op leven en dood mee te doen aan kinderspelletjes. De pop in 's-Gravenzande was trouwens niet zo gevaarlijk, maar wel een beetje eng. Ze stond op wieltjes en had groene lampjes in haar ogen.

In wijk Dijckerwaal zijn 150 'toverdrankjes' uitgeschonken aan kinderen die meededen aan de Halloweentocht.

Paulette Tomberge

Paulette Tomberge

Honselersdijk

In Honselersdijk zijn vijftig tot zeventig kinderen langs de deuren gegaan om 'Honseloween' te vieren. Bij ongeveer zestig huizen konden kinderen snoepjes halen.

De Lier

Ook in De Lier waren griezelige feestjes. Kinderen konden zich laten schminken en er waren prijzen te winnen. Het feest vond voornamelijk plaats op het Oranjeplein.

Naaldwijk

Kelly van Rijn-van Tol

Zaterdagavond was het de eerste keer dat er Halloween werd gevierd in de wijk PijleTuinen in Naaldwijk. Mensen konden een affiche voor het huis ophangen als ze meededen. Kinderen kregen bij de deelnemende huizen een snoepje.

Gea van Dam

Halloween in Heenweg. Renate Zwart

Halloween in Poeldijk. Shirley van Calsteren

Halloween in Schipluiden. Sylvester Nowee

Halloween in Wateringen. Magda Paul