Archief
Juliet Spierenburg

Juliet Spierenburg

Lijndraaiersbrug krijgt grote opknapbeurt

De Lijndraaiersbrug in Maassluis krijgt een grote opknapbeurt.

Van maandag 4 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 8 oktober 18.00 uur is de P.C. Hooftlaan ter hoogte van de Lijndraaiersbrug voor wegverkeer afgesloten. Ook van maandag 22 november 07.00 uur tot en met vrijdag 10 december 18.00 uur is de brug niet open voor verkeer.

Gemotoriseerd verkeer kan rijden via de Koepaardbrug. Voetgangers en fietsers kunnen de Wagenbrug gebruik. De Wagenbrug is voor de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Aannemersbedrijf Slangen Staal demonteert de huidige brug en plaatst een tijdelijke brug. Door het plaatsen van een tijdelijke brug kunnen auto’s, fietsers en voetgangers tussen 8 oktober en 22 november gewoon gebruikmaken van de P.C. Hooftlaan. De Lijndraaiersbrug wordt vervolgens op een andere plek gerenoveerd.

Incident brugdek

Het middelste brugdek van de verbinding stuiterde in mei vorig jaar op het landhoofd. Er was toen net een boot voorbij gevaren. De oorzaak van het neerklappen lag in de verkeerde materiaalkeuze van een hydraulische cilinder.

De Lijndraaiersbrug, gebouwd in 1953, is toe aan grootschalige renovatie. De gemeente Maassluis liet eerder weten extra geld beschikbaar te stellen voor renovatie van de brug.

Renovatie van de brug zal circa 410.000 euro gaan kosten. Ongeveer drie en een halve ton komt uit het potje voor de renovatie van de kademuur aan de Goudsteen in het centrum van de stad. Daar was namelijk nog een deel van over. Verder legt de gemeente ruim 60.000 euro bij.

Na de renovatie kan de brug weer minimaal 50 jaar mee.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis