Archief
Joost J Bakker via Wikimedia (CC)

Joost J Bakker via Wikimedia (CC)

Maassluizers die reclamefolders zien zitten, moeten er nu om 'vragen'

Maassluizers die na donderdag nog ongevraagd reclamedrukwerk in hun brievenbus willen krijgen, moeten zorgen dat er dan een Ja-sticker (of Ja/Ja-sticker) op de bus/klep zit.

Want vanaf 1 oktober mag in Maassluis alleen nog bij die brievenbussen ongevraagd reclamedrukwerk bezorgd worden. Dit is vastgelegd in de nieuwe Afvalstoffenverordening die dan van kracht wordt, nadat de gemeenteraad er dinsdagavond een klap op heeft gegeven.

Huis-aan-huisbladen en berichten van de gemeente zijn uitgesloten van deze maatregel. Ook als inwoners geen Ja-sticker plakken, blijven zij deze informatie ontvangen.

Tegen papierverspilling

De gemeente Maassluis heeft tot deze nieuwe regeling besloten om papierverspilling tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld huishouden in ons land elk jaar ongeveer 34 kilo papier aan reclame krijgt. Dat zijn ongeveer 25 folders per week. Veel van dit reclamedrukwerk wordt ongelezen weggegooid.

Welke sticker?

Samengevat is de situatie vanaf 1 oktober als volgt:
* Ja- of Ja/Ja-sticker: wel ongeadresseerd drukwerk (zoals reclamefolders) en ook huis-aan-huisbladen;
* géén sticker of Nee/Ja-sticker: geen ongeadresseerd drukwerk (zoals reclamefolders), wel huis-aan-huisbladen;
* Nee/Nee-sticker: geen ongeadresseerd drukwerk (zoals reclamefolders) en ook geen huis-aan-huisbladen.

Inwoners met een oude Nee/Ja-sticker of Nee/Nee-sticker op hun brievenbus, kunnen deze gewoon laten zitten, aldus de gemeente.

Gratis afhalen

Een gratis Ja-sticker is af te halen in het Publiekscentrum van het stadhuis. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op www.maassluis.nl/invoering-ja-ja-sticker.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis