Archief
WOS

WOS

Maassluis wil miljoenen investeren in voorzieningen basisonderwijs

Het college van de gemeente Maassluis wil de aankomende zes jaar 12 miljoen euro investeren in nieuwbouw en modernisering van schoolgebouwen.

Dat staat in het onderwijshuisvestingsplan dat het college van B en W heeft overhandigd aan de ge,meenteraad.

Het college overlegt met koepelorganisatie Siko over de vestiging van een school in nieuwbouwwijk Wilgenrijk, op een locatie achter de woonwinkel aan de Weverskade. Het gaat daarbij om een samenvoeging van de basisscholen De Dijck en Kardinaal Alfrinkschool. Siko hoopt dat die school er in 2025 kan zijn, zo staat in het jaarverslag van die koepel over 2020. Na de komst van de nieuwe school in Wilgenrijk zullen de bestaande vestigingen aan respectievelijk het Dennendal en de Dr. Jan Schoutenlaan worden gesloten.

Uitbreiding Het Balkon

Verder wordt er geïnvesteerd in uitbreiding van basisschool IKC Het Balkon. Daar komen vier extra lokalen. Ook krijgt de Montessorischool aan de Seringenstraat een nieuw gebouw.

Volgens onderwijswethouder Fred Voskamp is het belangrijk dat een kind zich maximaal kan ontwikkelen: "Het is belangrijk dat er in de stad een gevarieerd aanbod is van onderwijs met een goede spreiding." Naar verwachting zal het aantal leerlingen in de komende jaren toenemen. Voskamp: "Met deze plannen voor de korte termijn tot 2027 vangen wij de toename van het aantal leerlingen op." Naar schatting gaan deze investeringen 12 miljoen euro kosten.

De uitbreiding van basisschool Het Balkon zal naar verwachting volgend jaar starten. Wanneer de bouw van de school in het Wilgenrijk start, is nog niet bekend.

Plannen voor onderwijshuisvesting op de wat langere termijn (na 2027) in Maassluis zijn:

* renovatie en uitbreiding schoolgebouw Regenboog;
* renovatie schoolgebouw Parasol;
* renovatie schoolgebouwen aan het Dennendal;
* nieuwe school in Maassluis-Oost.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis