Twitter FC 's-Gravenzande

FC ’s-Gravenzande walst over koploper heen

FC ’s-Gravenzande heeft in de hoofdklasse voor een verrassing gezorgd. Het won van koploper FC Rijnvogels met 5-1.

’s-Gravenzande had in de eerste helft niets te vertellen. Rijnvogels kwam dus ook niet onverdiend op voorsprong. Maar in de tweede helft keerde dit volledig om. De ommekeer begon bij twee rake vrije trappen van Sander Koeleman. De koploper moest daarna verder met tien man en een sterk ’s-Gravenzande maakte daar gebruik van door Rijnvogels met een oorwassing terug naar huis te sturen.

Schipluiden laat langs Naaldwijk

In de derde klasse kwamen Naaldwijk en Schipluiden elkaar tegen in een streekderby. Een derby die weinig spektakel opleverde en pas in de slotfase werd beslist. De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht tot in een spannende slotfase Schipluiden de langste adem bleek te hebben en daardoor met een overwinning het seizoen begint.

In diezelfde klasse is Lyra met een ruime overwinning van start gegaan. In De Lier werd Quick Steps met 6-1 verslagen. Een groot kwaliteitsverschil met de gasten was de effectiviteit bij het benutten van de kansen. Vooral in de eerste helft was Lyra met vijf doelpunten zeer doeltreffend.