Archief
Privéfoto

Privéfoto

Rosalina (10) verraste zorgpersoneel in tweede en derde coronagolf

De 10-jarige Rosalina Petronilia uit Maassluis wilde zorgpersoneel ook in de tweede en derde coronagolf een hart onder de riem steken.

"In de eerste golf werden ze niet vergeten, toen werd er heel veel gebracht. In de tweede golf werden ze wel vergeten", vertelt ze. Daarom bracht ze knuffels en snoepjes naar het IC-personeel van het Franciscus Gasthuis in Schiedam. "Ze vonden het wel leuk, maar ze werden wel verdrietig." Ook haar moeder Lisette kan dat bevestigen. "Ze vertelden me dat ze in de eerste golf veel kregen, maar toen was het eigenlijk nog niet nodig, want ze waren nog fit. Nu lopen ze op hun tandvlees en dan maakt zo'n onaangekondigd cadeau van een klein meisje iets los."

Maar Rosalina wilde meer doen. "Ik ging in overleg met de schooldirecteur om een plan te bedenken. Toen hebben én de BSO én alle klassen tekeningen gemaakt."

Privéfoto

De acties van de jonge Maassluise zijn niet onopgemerkt gebleven. Rosalina is genomineerd voor de Nationale vfonds Kinderprijs 2021. Dat is een prijs voor kinderen die op eigen initiatief bij hebben gedragen aan een betere wereld. Wie haar heeft opgegeven? Dat weet de familie niet. Maar haar moeder is in ieder geval erg trots. "We proberen al onze kinderen mee te geven dat je best iets vrijwillig kan doen, zonder dat daar iets tegenover staat."

Woensdagmiddag is de prijsuitreiking in Utrecht. De winnaar krijgt 1.000 euro om te besteden het goede doel waar ze aan werken. En of ze nu wint of niet: Rosalina heeft haar volgende actie al gepland. "We gaan een spa-dag organiseren, en een poffertjeskraam huren voor het IC-personeel." Hebben ze dat nog nodig? "Ja", zegt ze volmondig.

Rosalina was eerder te horen in de WOS Ochtendshow met Linda Groenewegen:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis