Darko Stojanovic via Pixabay

Vrouwen Green Eagles onderuit in seizoensopening promotiedivisie

De basketbalsters van Green Eagles hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de promotiedivisie verloren.

In eigen huis ging de ploeg uit Maassluis met 72-79 onderuit tegen Almonte.

Ten opzichte van het vorige (door corona onderbroken) seizoen, miste trainer Ron den Hoedt een aantal vaste krachten. Immy Kloet, Eva Kerkhof en Eugènie Overman zijn er deze jaargang niet meer bij, Susanne van Driel en Jolien van Baalen werken nog aan hun herstel. Nieuw zijn Maud Smeets (overgekomen van Baros), Astrid van der Pol en Renate Warffemius.

De score bleef in het eerste kwart nog vrij dicht bij elkaar. Na tien minuten spelen was het 17-20, maar in het tweede kwart profiteerden de gasten uit Eindhoven van balverlies en gemiste kansen van de thuisploeg. Daardoor stond het al snel 22-40. Bij rust was die score echter alweer teruggebracht tot 33-42. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was erg spannend. Green Eagles kwam nog wel iets dichterbij, maar vergat zich écht te belonen. Verschillende schoten en vrije worpen werden gemist, terwijl bij Almonte sommige ballen er met veel geluk wel in gingen.

Leiderdorp - Westland Stars 53-46
de eindstand werd pas na verlenging bereikt, aan het einde van de reguliere speeltijd stond het 40-40