Stefan van Eijk

Excelsior Maassluis verslaat Quick Boys in extra tijd

In de tweede divisie heeft Excelsior Maassluis in de absolute slotfase een overwinning geboekt op Quick Boys: 2-1.

In een moeizame eerste helft kwam Excelsior snel op achterstand tegen de ploeg uit Katwijk. Pas na een half uur kwam het uit z’n schulp met de gelijkmaker van Bram Wennekers. In de tweede helft was het speelbeeld enerverender. De thuisploeg uit Maassluis kreeg ook een aantal goede kansen. Het duurde heel lang voordat het zichzelf beloonde. Kevin Dercks schonk in de allerlaatste minuut Excelsior de zege.

Luister het interview met de maker van het eerste doelpunt: Bram Wennekers

Nederlaag voor 's-Gravenzande in Scherpenzeel

FC ’s-Gravenzande heeft de eerste zege in de hoofdklasse A geen goed vervolg kunnen geven. Na de overwinning op ARC (2-1) vorige week, verloor het zaterdagmiddag van VV Scherpenzeel met 4-3. Een domper voor ’s-Gravenzande was de snelle tegengoal na vijf minuten. Daarna bleef de thuisploeg overwicht houden. Met een 2-0 achterstand bij rust bleef ’s-Gravenzande het moeilijk houden. Even leek de spanning terug te komen met een benutte strafschop van Frank Broos. Maar de hoop was van korte duur. Scherpenzeel nam met twee snelle doelpunten achter elkaar afstand van 's-Gravenzande. Twee treffers in de uiterste slotfase mochten niet baten.

Scherpenzeel - FC 's-Gravenzande Ruud de Jong

Districtsbeker: Honselersdijk groepswinnaar na eenvoudige zege

SV Honselersdijk heeft zich zonder veel inspanning geplaats voor de tweede ronde van de districtsbeker. In de laatste poulewedstrijd versloeg het Charlois met 5-1. Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met twee doelpunten voor en drie treffers na rust had het geen kind aan de bezoekers uit Rotterdam. Door de simpele overwinning mag Honselersdijk zich groepswinnaar noemen.

Excelsior Maassluis - Quick Boys 2-1 (1-1)