Archief
Jan van Rossum

Jan van Rossum

De Waterman kan eindelijk starten met renovatie

Zwembad De Waterman in Wateringen kan eindelijk beginnen met de hoognodige renovatie.

De gemeente heeft 2,6 miljoen gereserveerd voor het verplaatsen van de technische ruimte en de vernieuwing van het buitenbad. Vorig jaar juni werd al bekend dat gemeente Westland geld wilde reserveren voor het bad. De werkzaamheden kunnen binnenkort eindelijk beginnen.

De Waterman heeft nu een betonnen buitenbad met tegels, maar dat is niet meer van deze tijd volgens voorzitter van Stichting Waterman Natuurlijk! Leo Zwinkels. "Je hebt er vrij veel onderhoud aan", vertelt hij bij radioprogramma Maarten in de Middag. "RVS [Roest Vast Staal, red.] blijkt toch wel heel bedrijfszeker te zijn. "Er zijn baden die er al 25 jaar mee werken en die blijven gewoon goed en onderhoudsvriendelijk."

Ook de technische ruimte zal worden verplaatst. "Hij staat nu vrij dichtbij de sloot en dat is niet een ideale plek volgend het Hoogheemraadschap van Delfland. We gaan dat gebouw opknappen en gebruiken voor berging. De nieuwe technische ruimte komt wat meer naar de speelweide toe", aldus Zwinkels.

Eigenlijk was de bedoeling dat in september de schop al in de grond zou gaan, maar dat is niet gelukt. "We hopen in mei of juni toch klaar te zijn. Maar dan moet er niet teveel tegen zitten."

Beluister hier het gesprek dat Maarten Stolk voerde met Leo Zwinkels: