Stefan van Eijk

Westlandia vloert tien man Blauw Geel

Het zondagteam van voetbalvereniging Westlandia heeft na de zege vorige week bij Hoogland, ook de tweede overwinning binnen.

Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Cesco Agterberg wonnen de Naaldwijkers in eigen huis van Blauw Geel '38: 3-0.

De tegenstander uit Veghel stond na drie wedstrijden op zes punten in de derde divisie, twee meer dan Westlandia. Op de eigen social mediakanalen gaven de Brabanders aan hun winstreeks te willen uitbreiden.

Blauw Geel '38 had daar ook goede papieren voor. Lang was het de bovenliggende partij, maar een rode kaart gooide roet in het ogen. Na iets meer dan een half uur spelen kon Anwar Beeldstroo vrij op het doel aflopen, toen hij onderuit werd gehaald. De scheidrechter was resoluut en stuurde de Veghelse speler van het veld af.

Na een ruststand van 0-0 ging Westlandia op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er al na tien minuten. Jedsel Markes werd de diepte in gescoord en schoot snoeihard de 1-0 binnen.
Na die treffer was het een paar keer billenknijpen, omdat Blauw Geel goede kansen kreeg, maar dat leidde - mede dankzij goed keeperswerk van Jack Morauw - niet tot een tegengoal. Aan de andere kant was het wel raak. Een kwartier voor tijd breidden de Naaldwijkers via Can Memisoglu de score uit. Met nog vijf minuten op de klok was het definitief gedaan, dankzij een doelpunt van invaller Olek Mrowicki.