Archief

Samen meer hulp bieden voor laaggeletterden

Acht organisaties gaan samenwerken om laaggeletterdheid in Westland tegen te gaan. Daarvoor tekenden zij donderdag een overeenkomst.

Het gaat om Vitis Welzijn, Patijnenburg, Vluchtelingenwerk Westland, Taal+ school van ROC Mondriaan, Doe Weer Mee, Bibliotheek Westland, Stichting Lezen en Schrijven en Gemeente Westland.

Deze week is de week van lezen en schrijven, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor mensen die moeite hebben met die vaardigheden. Directeur van Stichting Lezen en Schrijven, Geke van Velzen, was donderdag ook aanwezig bij de ondertekening. Ze ziet dat het nog steeds belangrijk is dat er aandacht voor het probleem wordt gevraagd. "Veel mensen zeggen: ik ken niemand die laaggeletterd is. Hier in Westland gaat het om één op de zes mensen. Dus er is een grote kans dat je toch wel eens iemand tegenkomt, die moeite heeft met taal en daardoor belemmeringen ondervindt in het dagelijks leven."

In de overeenkomst staat onder andere dat er meer aandacht moet komen voor laaggeletterdheid. Ook willen de partijen meer mensen bereiken door aanbod op maat.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland