Archief

Jongeren ontwerpen nieuw plan voor Kerkplein in Monster

Het Kerkplein in Monster is nodig aan een opknapbeurt toe. Dat vinden vier leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk. Ze hebben in opdracht van school een toekomstbestendig plan gemaakt en mochten dit zelfs op het gemeentehuis in Naaldwijk presenteren.

Sarkees Milikian en Kai Baljeu hebben de plannen samen met Evy Jansen en Liam van der Valk aan de commissie ruimte gepresenteerd. De jongeren hebben als leidraad de gemeentevisie van Westland gebruikt. De waterpomp blijft staan en er is ruimte voor horeca en sportieve aspecten zoals calisthenics.

Klimaat

Het plein moet klimaatbestendig en duurzaam zijn. Ook is er ruimte voor een openbaar toilet. Hiervoor hebben de jongeren een plan uit Japan in gedachten. Een transparant gebouw, zodat je kunt zien of de WC beschikbaar is. Op het moment dat je binnenstapt, wordt alles mat en zit je dus beschut.

De commissieleden zijn enthousiast en hebben gezegd dat de plannen haalbaar zijn. "Misschien wordt wel heel ons ontwerp overgenomen in het echt", aldus Kai Baljeu.