Archief

Campagne Ik wil leren van start

De campagne Ik wil leren richt zich op mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven en wel willen bijleren.

Carina Oosterwijk is een van de gezichten van de campagne. Zij vindt dat je je als laaggeletterde nergens voor hoeft te schamen en gewoon toe kunt geven dat je een cursus nodig hebt. "Het leven is zo veel mooier als je kunt lezen en schrijven", zegt zij. En daarom heeft ze haar gezicht geleend aan de campagne.

Het cursusaanbod uit het hele Westland is bij elkaar gebracht en niet alleen toegankelijk via taalhuiswestland.nl maar ook via ikwilleren.nl/westland. Op de laatste site staat weinig tekst en maken de plaatjes duidelijk wat er te leren valt. De cursussen beperken zich niet tot lezen en schrijven, maar gaan ook over geldzaken, gesprekken voeren, gezonder leven, omgaan met de school van je kind en bijvoorbeeld websites van de overheid.

De campagne is gelanceerd in de Week van Lezen en Schrijven. Het Taalhuis Westland houdt deze hele week activiteiten om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen en tegen te gaan, bijvoorbeeld door de inzet van taalmaatjes. In de gemeente zijn 16.000 laaggeletterden. Een derde van hen is niet in Nederland geboren en getogen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland