Archief
WOS

WOS

Van Rotaryclub tot Taalmaatje

Leden van Rotaryclub Westland krijgen in de Week van Lezen en Schrijven een speciale training tot Taalmaatje om nieuwkomers te helpen beter uit hun woorden te komen.

Onder toeziend oog van ex-Taalmaatje burgemeester Arends kregen de leden in de bibliotheek ’s-Gravenzande uitleg, een training en een quiz voorgeschoteld. Ook kregen zij een spoedcursus Arabisch om te ervaren hoe lastig het kan zijn om een nieuwe taal te leren. Daarna ontmoetten zij hun taalvrager voor het eerst en kon het echte werk al meteen beginnen. Aan het einde kregen de deelnemers een certificaat en daarmee zijn ze officieel Taalmaatje.

In de gemeente Westland zijn ongeveer 16.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Een derde hiervan heeft een niet-Nederlandse achtergrond en zij hebben baat bij het snel leren van de Nederlandse taal om goed deel te kunnen nemen aan het dagelijkse leven.

Onder de cursisten zijn een wethouder, directeur van een scholengemeenschap, een huisarts en directeuren van bedrijven. De gouden tip van ex-Taalmaatje Arends: geduld hebben.