Archief
WOS

WOS

De Heijdse Lijn van start met drie opstapplaatsen

De Heijdse Lijn gaat maandag 6 september van start, maar gaat niet door alle straatjes van Ter Heijde rijden.

Dat blijkt qua uitvoering lastig, omdat het aantal passagiers in het busje beperkt is. Daarom is er gekozen voor een snelle korte route met een paar in- en uitstap plaatsen. Na een aantal maanden wordt bezien of deze route voldoet of moet worden aangepast.

De eerste instapplaats (start) is bij de garage van de bus in de Pietersonsstraat. Verder kan worden in- en uitgestapt bij appartementencomplex De Admiraal aan het Prins Willem III plein en het Fletcherhotel aan de Strandweg. Bij alle drie is er wachtruimte. Vervolgens rijdt de bus via de Heijdseweg, de Van Bemmellaan en de Burg. Kampschoërstraat de Molenbrink op. Het eindstation is bij de overdekte passage bij De Jumbo. Van daaruit kan gemakkelijk het centrum van Monster worden bereikt. Het eindstation is ook de instapplaats voor de terugrit. Door Jumbo wordt er in de passage een zithoekje gecreëerd, waar de passagiers droog en comfortabel kunnen wachten op de bus.

Voorlopig is gekozen voor de volgende dagen en tijden, waarbij er wordt uitgegaan dat de route drie á vier keer per uur kan worden gereden: maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur; dinsdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur; woensdagmiddag van 13.30 tot 115.30 uur; donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. De ervaringen moeten uitwijzen of dit schema moet worden aangepast.

Bekijk hieronder een voorproefje van de busrit: