Archief
WOS

WOS

WestlandStek voor Lierenaars Lodewijk Kesselaar en Adriaan Dekker

Lodewijk Kesselaar en Adriaan Dekker uit De Lier zijn onderscheiden met de WestlandStek.

Ze hebben zich 25 jaar ingezet voor het Liers Sport Overleg (LSO) en de sportmarathon. Eerder dit jaar hebben ze afscheid van het LSO genomen, maar die bijeenkomst kon door corona niet doorgaan. Daarom overhandigde wethouder Piet Vreugdenhil de WestlandStek vrijdagmiddag in het clubhuis van handbalvereniging Odis.

Het LSO is een samenwerkingsverband van de Lierse sportverenigingen en behartigt de belangen bij onder andere de gemeente, de sporthalvertegenwoordigers, de scholen en de middenstand. Sinds de oprichting in 1995 is de sportmarathon, onderdeel van het LSO, twee keer per jaar gehouden met medewerking van vrijwilligers. Lodewijk Kesselaar is medeoprichter en 25 jaar voorzitter geweest van het LSO. Van 2010 tot 2014 zat hij in de denktank van de Westlandse Sportprijzen. Adriaan Dekker zat 25 jaar in de organisatie van het LSO, waarvan 20 jaar als penningmeester. Daarnaast zat hij van 2014 tot 2018 in de denktank van de Westlandse Sportprijzen.

De WestlandStek wordt toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.