Archief
WOS

Gemeente Maassluis erkent behoefte aan islamitische begraafplaats

Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis erkent dat er behoefte is aan een islamitische begraafplaats in de gemeente.

De gemeente is in gesprek met de initiatiefnemers, waarbij er meerdere perspectieven zijn uitgewisseld. Dit blijkt uit antwoorden van B en W op vragen van PvdA Maassluis.

Er zijn in maart en april twee officiële verzoeken voor een begraafplaats bij de gemeente ingediend. Islamitisch begraven kent meerdere rituelen, waardoor meer onderzoek noodzakelijk is als het gaat om ruimte, ligrichting, gebruik van voorzieningen (moslims moeten eeuwigdurend begraven kunnen worden) en financiële aspecten, aldus het college. De gemeente zegt meer tijd nodig te hebben voor onderzoek.

Op dit moment zijn er al mogelijkheden om islamitische rituelen toe te passen op het begraven, zo schrijft het college. Tussen de huidige graven kan, met het hoofd richting Mekka, begraven worden. Ook kan de familie zelf het graf dicht maken. Aanpassingen in beleid en genomen beslissingen zijn achteraf niet makkelijk te veranderen. De gemeente wil op een respectvolle manier met de belangen van een ieder omgaan, aldus B en W.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis