Archief
First Lego League Westland

First Lego League Westland

Meer geld voor kennismaking met techniek

De gemeente Westland wil meer kinderen kennis laten maken met de techniek in het Westlandse bedrijfsleven.

Daarom wil het college de subsidie aan de stichting Westland Natuur en Techniek uitbreiden. De komende jaren krijgen zij 360.000 euro per jaar, tot nu toe was dat 110.000 euro.

Het college hoopt met de extra investering ook meer geld van het bedrijfsleven los te krijgen. Het ideaalbeeld is dat de stichting uiteindelijk onafhankelijk verder gaat als zelfstandig orgaan. Een locatie is nog niet bekend. "We zouden het liefst zien dat het dichtbij de techniek komt en daarom is het World Horti Center in Naaldwijk ideaal, maar daar is geen plek. We zoeken nog verder", zegt verantwoordelijk wethouder Ben van der Stee.

Op die locatie zou een plek moeten komen waar kinderen van allerlei niveaus en leeftijden kennis kunnen maken met de technieken die het bedrijfsleven gebruikt. De stichting is een samenwerking van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en de gemeente en die samenwerking wordt nu verstevigd. De onderwijsinstellingen hebben bij het Rijk al subsidie aangevraagd, die is toegekend. Dat is hun bijdrage aan de stichting. "Uit het bedrijfsleven komt al jaren de vraag om de diploma’s beter te laten aansluiten op de praktijk. Dat bereiken we mede hierdoor", aldus Van der Stee.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland