Archief
WOS

Les over gezonde voeding voor de allerkleinsten

Hoe jonger kinderen leren uit zichzelf voor gezonde voeding te kiezen, hoe beter. Dat moeten Jennifer Aalbrecht en Sheila Wassink gedacht hebben.

De twee komen met het prentenboek 'Bram en de Toverspiegel', een doeboek, een speurtocht en een lespakket voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.

"Het boek vertelt kinderen waarom het belangrijk is om vitaminen te eten. Op een kinderlijke manier vertelt", zegt Jennifer. De illustraties zijn door Sheila ontworpen. "Jennifer heeft de teksten geschreven voor het boek en het lesmateriaal. Mede ook omdat zij zelf voor de kleuterklas staat en dus weet wat bij de kleuters leeft en wat de scholen nodig hebben", legt Sheila uit.

Deze maandag nam basisschool De Dijck in Maassluis het lespakket in ontvangst. De school had burgemeester Edo Haan weten te strikken om een stukje voor te lezen, op de eerste dag van het schooljaar. Later volgt onder andere basisschool De Vlieten in De Lier.

Het prentenboek ‘Bram en de Toverspiegel’ is online te koop, bij Het Keizerrijk in Maassluis en bij de Bruna in De Lier en in Monster.