Archief
WOS

WOS

Bomenkap voor nieuwe rotonde Woudseweg begonnen

Langs de Woudseweg in Midden-Delfland zijn ter hoogte van de Molenlaan de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de aanleg van een rotonde.

De bomenkap vormt het startschot van de grootschalige reconstructie van het wegdeel tussen de Molenlaan en 't Woudt. De weg moet veiliger worden, want er gebeuren verhoudingsgewijs veel zware ongelukken. Alle bomen rondom dit gedeelte gaan plat.

Hiervoor geldt een herplantplicht. Buurtbewoners zijn tegen de plannen in protest gekomen. Via de rechter hebben zij geprobeerd dit te stoppen, maar die ging daar niet in mee. De plannen werden goedgekeurd en de aannemer kon aan de slag. Toch heerst er nog steeds onvrede bij omwonenden, omdat er nog geen herplantingsplan is.

Het fiets en bromverkeer wordt straks van het autoverkeer gescheiden met een aparte parallelweg. Voorlopig zijn ze nog wel even bezig met de aanleg en reconstructie van de weg.

Aanvulling 1 september:
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het beplantingsplan volgens de omgevingsvergunning uiterlijk op 15 oktober moet worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Dat plan wordt overigens opgesteld in samenspraak met de omwonenden en partijen als de Bomenstichting en de Midden-Delfland Vereniging.