Archief
WOS

Hospice in 's-Gravenzande bijna open: 'Prachtig dat het gelukt is'

Het is alle hens aan de hek in het nieuwe hospice in 's-Gravenzande. Over een maand moet alles af zijn, want dan is de opening.

Dit wordt de tweede locatie van Beukenrode waar mensen met een terminale ziekte een thuis hebben. Aan de Dijkweg in Naaldwijk zit het andere hospice.

Het 's-Gravenzandse hospice bevindt zich in een volledig verbouwd woonhuis aan de Magnoliastraat en beschikt over vier kamers. "Bij ons als bestuur overheerst een trots gevoel, prachtig dat het gelukt is", straalt Beukenrode-voorzitter Henk Salome. Daarnaast zijn er een woonkamer, een keuken, een familiekamer, zijn er kantoorruimten en kamers voor vrijwilligers.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hospice Beukenrode in 's-Gravenzande. WOS

Dat Beukenrode toe was aan uitbreiding is een understatement. De bezettingsgraad van de vier kamers in Naaldwijk is op dit moment zo'n 90 procent. "Daarnaast is er structrueel een wachtlijst van twee tot vier gasten. Onze gasten zijn terminaal en kunnen niet wachten."

Die vrijwilligers zijn nog wel een dingetje. De afgelopen tijd zijn met zeker veertig vrijwilligers intakegesprekken gevoerd, maar dat is niet genoeg. Daarom het heeft hospice Beukenrode nog wel tien tot vijftien vrijwilligers nodig om alle roosters rond te krijgen. En men is op zoek naar een bouwteam om de veranda in elkaar te zetten.

Onze gasten zijn terminaal en kunnen niet wachten.

• Henk Salome

Beukenrode verwelkomt op maandag 20 september de eerste gast in het hospice, dat vlak achter de Albert Heijn zit. 29 september is de officiële opening. Tot die tijd is het nog even bikkelen, zowel binnen als buiten.