Archief

Dognapping of weggelopen: Blits al sinds 15 augustus verdwenen

In de landelijke media verschijnen steeds vaker berichten over mogelijke 'Dognappings' Vooral Border Collies zouden een populair doelwit zijn.

Ook in onze regio is een Border Collie vermist, maar is Blits ontvoerd of is hij gewoon weggelopen? Blits is de hond van Jolanda Dijkshoorn uit Schipluiden. De Border Collie loopt 's-nachts altijd buiten om het erf te bewaken. Hij maakt dan ook wel eens een ommetje. Blits is een echte familiehond en woont langs de Woudseweg.

Jolanda heeft de hulp ingeroepen van Team Dierenacties Westland. Ze zijn samen een zoekactie in de omgeving begonnen. Nadat Blits was verdwenen kwam Jolanda berichten tegen over het ontvoeren van honden. Als ze dit had geweten, had ze Blits niet buiten laten lopen. Toch denkt ze niet dat de hond is gestolen, vermoedelijk is de Border Collie weggelopen.

De voorzitter van Team Dierenacties Westland denkt daar hetzelfde over. Haar ervaring leert dat honden vaker zijn weggelopen, dan gestolen. "Maar als dat wel een ontwikkeling is, dan moeten we daar zeker alert op zijn", aldus de voorzitter. Wie Blits heeft gezien, kan mailen met huisdierenvermistgevonden@gmail.com