Archief
WOS

WOS

Nieuw hoofdgebouw voor Dierenhoek 't Sparretje

Dierenhoek 't Sparretje in het Sparrendal in Maassluis heeft een nieuw hoofdgebouw.

Het vorige gebouw brandde begin 2020 af. De dieren in het pand konden gered worden, het gebouw niet. Het heeft 20 maanden geduurd voordat de vrijwilligers aan de slag konden om het verblijf op te bouwen.

Corona

Na de brand brak de coronapandemie uit. Die trof ook de fabriek waar het gebouw als bouwpakket was besteld. Vandaar dat de opbouw op zich moest laten wachten.

Ondertussen ging het verzorgen van de dieren gewoon door. Beheerder Ingrid Herman krijgt regelmatig de vraag wanneer de dierenhoek weer open gaat. Maar er moet nog zoveel gebeuren dat het toelaten van kinderen gevaarlijk is.

Overal liggen bouwmaterialen op het terrein. De vrijwilligers willen eerst alles in orde hebben. Ze hopen in oktober weer open te gaan.

Geïmpregneerd hout

Het hout is behandeld met een brandvertragend middel. Dat hebben de vrijwilligers plank voor plank toegepast.

Uitbesteden kost 3000 euro, maar 't Sparretje moet elke euro twee keer omdraaien. De Dierenhoek gaat ook andere dierenboerderijen in de stad beheren.

Het gaat om de dierenweides aan het Lepelaarplantsoen (achter Theater Koningshof) en de G.A. Brederolaan (naast verpleeghuis De Tweemaster).

De stichting hoopt volgende maand tot een overeenkomst te komen met de gemeente Maassluis.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis