Archief
WOS

WOS

OM eist in hoger beroep 10 jaar cel voor moord op Lian Boel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 10 jaar cel geƫist tegen Michael L. uit Rijswijk.

Dat is hetzelfde aantal jaar waarvoor hij vorig jaar december werd veroordeeld voor het wurgen van zijn ex-schoonvader Lian Boel. Het OM eiste toen 8 jaar cel. De advocaat van L. had na de uitspraak onmiddellijk aangekondigd in hoger beroep te gaan, weet mediapartner Omroep West.


De 52-jarige baas van café Het Smitje in Maassluis, Lian Boel, werd dinsdag 13 maart 2018 dood aangetroffen in het huis van L. Hij en het slachtoffer kregen ruzie in het huis in Rijswijk, toen Boel daar een televisie kwam ophalen. Volgens de Rijswijker vielen ze daarbij al worstelend over een bed en kwam het slachtoffer daarbij zo ongelukkig ten val dat hij overleed. De verdediging had speciaal een deskundige uit Canada laten komen om aan te tonen dat dat niet onmogelijk is.


Maar de rechtbank volgde de NFI-deskundige die het verhaal van justitie ondersteunt, dat een val van het bed niet dodelijk kan zijn en dat er daarom geweld moet zijn gebruikt tegen Boel. De rechtbank concludeerde dat L. de opzet had om zijn ex-schoonvader te doden. Omdat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is, kwam de rechtbank in december met een hogere straf dan het OM had geëist. De advocaat van L. noemde het toen teleurstellend dat de rechtbank voorbij is gegaan aan een groot deel van de verklaring van zijn deskundige, die zei dat een ongeluk niet kon worden uitgesloten.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis