Archief
WOS

WOS

Romy krijgt eindelijk een haarprothese: 'Ik kan weer zwemmen'

Romy, een jonge meid met het syndroom van Down, heeft alopecia en heeft daardoor geen haar. Ze draagt een pruik, maar dat zorgt dat ze tegen veel dingen aanloopt zoals onbezorgd spelen, douchen en zwemmen.

Een haarprothese is een oplossing maar wel érg kostbaar. Romy's opa wil de wens van zijn kleindochter verwezenlijken en is een crowdfundingsactie gestart. En met succes: deze donderdag werd de prothese bij Haar- & Huidinstituut Westland in Poeldijk geplaatst. "Ik ben er super blij mee. Ik kan weer zwemmen en er mee douchen", vertelt een blije Romy.

De haarprothese kan Romy blijvend ophouden. "Romy had voorheen een haarwerk, en dat moest ze elke dag opzetten", vertelt Kitty Verhagen van Haar- & Huidinstituut Westland. "Af en toe deed ze het vast met stukje tape als ze ging zwemmen, maar ze had vaak de angst dat het haarwerk af ging. Dat is natuurlijk logisch." De prothese brengt daar verandering in. "Een prothese is een kopie van je hoofdhuid. Hij kan er niet af en dat geeft Romy een fijn gevoel."

Net zoals Romy zijn er meer jongvolwassenen en kinderen die vechten tegen een (haar)ziekte. Om voor hen wat te kunnen betekenen komt haar familie in actie. "We zijn stichting Onze Kanjers opgestart. We gaan proberen dat veel meer mensen in aanmerking kunnen komen voor een haarprothese", vertelt Monique van Elleswijk, de moeder van Romy.

Wie wil doneren, kan dat doen via deze pagina.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Poeldijk