Archief

Geen cel- maar taakstraffen voor ‘Furieade-mishandelaars’

Twee 24-jarige Maassluizers die terechtstonden wegens mishandelingen tijdens het stadsfeest de Furieade krijgen geen cel- maar een taakstraf.


Dat is woensdag geoordeeld door de Rotterdamse rechtbank. De ene verdachte is veroordeeld tot 150 uur taakstraf, de ander tot 60 uur. De officier van justitie had celstraffen van respectievelijk zes en drie maanden geëist.

Het duo had tijdens de Furieade in 2018 met twee leeftijdgenoten gevochten. De slachtoffers lieten destijds weten dat zij een 'woordenwisseling' hadden met de twee verdachten, waarna het tot twee keer toe tot een confrontatie kwam.

De verdachten zouden daarbij aan een van de slachtoffers een kopstoot hebben uitgedeeld en tegen zijn lichaam hebben getrapt. Dat slachtoffer liep daarbij een hersenschudding en een gekneusde schouder op. Het andere slachtoffer kreeg een vuist op een oog, wat resulteerde in een gebroken oogkas en een zwaar beschadigd neusschot.

De verdachte die verantwoordelijk wordt gehouden voor de gebroken oogkas krijgt om een aantal redenen geen celstraf. De rechtbank liet daarbij de volgende aspecten meewegen: het forse tijdsverloop tussen de mishandeling en de rechtszitting (bijna drie jaar), het gegeven dat hij niet meer in aanraking is geweest met justitie en het feit dat hij een vaste baan heeft.
Behalve 150 uur taakstraf moet hij aan het ene slachtoffer een bedrag van bijna 733 euro betalen voor materiële schade en 750 euro als smartengeld. Aan het andere slachtoffer moet hij ruim 295 euro voor materiële schade en 500 euro aan smartengeld betalen.

De tweede verdachte had aan het andere slachtoffer een kopstoot uitgedeeld. Hij kreeg een taakstaf van 60 uur opgelegd en moet aan dit slachtoffer een bedrag van 150 euro als smartengeld betalen.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis