Archief
WOS

WOS

Eindelijk weer feestweek: los op de BradeLier

Lange tijd was het door corona onzeker of het door kon gaan en zo ja in welke vorm, maar deze week is het groot feest in De Lier.

Organisator Piet Voskamp heeft er heel wat uurtjes van zijn tijd in gestoken. Er moest en zou een feestweek komen dit jaar. "Ik ben nogal vasthoudend", lacht hij. En gelukkig maar, want daardoor ligt er ondanks alle onzekerheden toch een mooi programma. Woensdagavond was de eerste van een reeks van vier feestavonden op het terrein bij de Blijenburgbrug in De Lier, voor maximaal 750 personen.

"We zijn toch trots in De Lier dat we toch nog wat kunnen doen", zegt Voskamp. Het voortraject was lang. "Alles veranderde. Eerst hadden we een feest voor vierduizend man, toen een feest met zitplaatsen en toen werd het uiteindelijk dit. En elke keer moest de boel aangepast. We hadden dubbele kranten. Het was echt een operatie. Gewoon niet normaal."

Maar het is gelukt en daardoor konden woensdagavond zeshonderd mensen feesten zoals ze in twee jaar tijd niet meer hadden gedaan. Veel van hen hebben flink hun best gedaan om kaartjes te regelen en zijn aanwezig met de hele vriendengroep. Een jongen vertelt: "Wij zaten op vakantie een Tsjechië. Nou, die hele zendmast boog om naar ons toe. We waren allemaal tegelijk online kaarten aan het bestellen. Maar het is gelukt."

Het feest in De Lier gaat nog tot en met zaterdagavond door. Alle komende avonden zijn uitverkocht. Bekijk hieronder een sfeerverslag.

En ook op de kermis was het druk: