Archief
Janneke Middendorp

Janneke Middendorp

Wat gebeurde er in de hokjes bij strandopgang Molenslag?

Wie vandaag een bezoekje bracht aan het Monsterse strand via opgang Molenslag, moet het haast wel gezien hebben: drie gekleurde hokjes.

Bij die hokjes werd onderzoek gedaan naar de bewustwording van pensioen in Nederland. Deelnemers kregen een vragenlijst voor de kiezen en werden vervolgens ingedeeld in een van de hokjes. Daar kregen ze een zogenaamd telefoontje van bijvoorbeeld een denkbeeldige collega. Met in het gesprek een element dat van invloed zou kunnen zijn op hoe je over pensioen nadenkt. Vervolgens gingen de onderzoekers in gesprek met de deelnemers, over pensioen.

Het onderzoek vindt plaats op meerdere plekken in Nederland. Nadat er een algemeen beeld is geschetst moet er een product komen om Nederlanders bewuster te maken van pensioenregelingen. Wat dat product moet zijn is nog niet bekend, maar men kan denken aan een mobiele app. Over ongeveer een jaar moet dat af zijn.

De initiatiefnemers van het onderzoek zijn Muzus, Think+Do en Motivaction in samenwerking met pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.