Archief
Scouting Graaf Floris

Scouting Graaf Floris

Binnen een dag succes bij inzamelactie na inbraak Graaf Floris

Scouting Graaf Floris in 's-Gravenzande heeft sinds zondag al 1075 euro opgehaald om kosten te dekken van de inbraak eind juli. Daarmee is het streefbedrag van 1.000 euro al binnen.

Bij de inbraak zijn gps-trackers, speelmateriaal en een geluidsbox weggenomen. Voorbereiders van het zomerkamp ontdekten de inbraak in het clubgebouw in het Oranjepark bij het zien van de ravage. De hele kantine was besmeurd met ketchup. En er ontbrak een groene afvalcontainer; mogelijk dat daarin het gestolen goed is vervoerd.

De scouting is wel verzekerd, maar met een aanzienlijk eigen risico. Vandaar dat de inzamelactie is opgezet. "We zijn overrompeld door de snelheid waarmee het bedrag bij elkaar is gebracht. We laten de inzamelactie nog een week lopen. Het eigen risico is nu gedekt, maar met wat er extra binnenkomt, gaan we goede dingen doen voor de club", aldus Theo Zuidgeest, voorzitter van scouting Graaf Floris.

Het bedrag is samen met het verzekeringsgeld bedoeld voor het herstellen van de schade aan de deur en ramen van het clubgebouw, de schoonmaak, het vervangen van de sloten, de vervanging van de meegenomen geluidsbox en het andere gestolen goed. Voor zover Zuidgeest weet, is daar nog niets van teruggevonden en ook de groene container heeft hij niet teruggezien. Hij roept daarom getuigen van de inbraak op het Oranjepark nogmaals op zich te melden bij de politie.