Archief

Wiebeltandje leidt tot carrièreswitch en sprookjesboek

Vergeet Sneeuwwitje, Assepoester of Doornroosje: er ligt een nieuw sprookje in de boekhandel.

Mikki de Goede uit Wateringen kwam na een ongeluk van haar zoontje op het idee om een verhaal op papier te zetten en als boek uit te brengen: De geheime wereld van de Tandenfee.

"Ik heb het boek geschreven voor mijn zoon. Hij was buiten aan het spelen en er viel een tand uit zijn mond, en toen zei ik 'joh, vanavond komt de tandenfee en die gaat jouw tandje weghalen' ", legt Mikki uit. "We gingen een beetje tekenen en samen een verhaaltje verzinnen en dat hebben we opgeschreven."

Maar het verhaal belandt in de la. "Een jaar later kreeg mijn zoon echt een wiebeltand, en toen haalde ik dat verhaaltje weer naar boven. Het bleek eigenlijk een super leuk verhaaltje te zijn en toen ben ik het gaan uitwerken."

Van het een komt het ander. Meesters en juffen lezen de conceptversie voor op scholen, komen met feedback en na anderhalf jaar is dit het resultaat: een dik kinderboek. De geheime wereld van de Tandenfee. "Ik geef het in eigen beheer uit. Ik ga gewoon met een boek onder mijn arm een winkel binnen en dan zeg ik 'hallo, ik ben Mikki en ik heb een kinderboek geschreven'. Omdat het zo uniek is, vinden ze het superleuk en willen ze het wel proberen!", vertelt de schrijfster.

Mikki wil zich na dit eerste sprookjesboek fulltime toeleggen op het schrijven van andere kinderverhaaltjes. Hiervoor was zij tandarts-assistente. "Tijdens mijn werk kwam ik er achter dat het belangrijk is om kinderen te stimuleren om beter hun tanden te poetsen", legt Mikki uit. Het boek is dan ook niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam.