Archief
Regio 15

Regio 15

Groots laatste eerbetoon in Den Haag voor bloemiste Janet (51) uit Hoek van Holland

Voor de bloemenwinkel op de Stationsweg in Den Haag hebben honderden belangstellenden vandaag een erehaag gevormd voor de doodgereden Janet (51).

De Hoekse kwam vorige week om het leven na een aanrijding op de Noordlandseweg in 's-Gravenzande. De automobilist die het ongeluk veroorzaakte probeerde op dat moment de politie te ontvluchten. De vrouw werkte al zo'n twintig jaar in Bloemenwinkel Pluis in Den Haag, meldt mediapartner Omroep West.

De erehaag slingerde zich langs de Stationsweg, tot ver in het naastgelegen park. Janet stond bekend als 'spil van de buurt'. Eerder deze week kwamen veel buren al bloemen brengen naar de winkel of lieten een andere boodschap achter op de stoep. Vandaag is de uitvaart. Voorafgaand aan de plechtigheid maakte een open rouwauto nog een rondje door de buurt. Zo konden belangstellenden bloemen op de kist leggen, iets waarvoor veel mensen gekomen waren. Honderden mensen hadden zich al langs de kant van de weg verzameld, voordat de rouwauto er was. De rouwauto werd verwelkomd met een luid applaus. Er werden ook fakkels aangestoken.

61-jarige Hagenaar aangehouden

De bestuurder van de auto die Janet aanreed, een 61-jarige Hagenaar, werd na het ongeluk aangehouden. De auto zou eerder op de avond betrokken zijn geweest bij een melding van een verward persoon. Toen agenten de bestuurder probeerden klem te rijden, gaf hij gas en probeerde ervandoor te gaan.

Janet, die op het fietspad reed, kon het voertuig niet meer ontwijken en werd vol geraakt, waarna ze vast kwam te zitten onder de auto. Het voorarrest van de bestuurder van de auto is vorige week vrijdag met 14 dagen verlengd. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op de politieagent die hem staande wilde houden en het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk afloop.