Archief
Google Streetview

Google Streetview

Code rood, maar geen massale afzeggingen bij Vlugtenburg

Vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande ziet nog geen massale afzeggingen van buitenlandse gasten, nu het reisadvies voor Nederland is aangepast.

Nu het aantal coronabesmettingen fors toeneemt, kleurt Nederland op de Europese kaart rood. Sinds donderdag geldt er een negatief reisadvies voor ons land. "Dat betekent niet dat ze niet mogen komen, maar wel dat ze bij terugkeer in quarantaine moeten", vertelt Vlugtenburg-directeur Joran Pronk in het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. Vlugtenburg is een van de grootste vakantieparken in onze regio.

Mensen die twee keer zijn gevaccineerd, of een negatieve coronatest kunnen laten zien hoeven niet in quarantaine. "Het lijkt nu alsof mensen dat maar voor lief nemen. En ik denk dat er ook een groep is die al volledig ingeënt is." Volgens Pronk wordt er nu wel veel gebeld door mensen die willen weten hoe de regels in elkaar zitten.

Overigens zijn er wel annuleringen van Duitse toeristen, die het toch niet zien zitten om naar Nederland af te reizen. Dat betekent niet dat het park niet vol zit. Pronk: "Er bellen nu ook Nederlanders die vragen of we nog een plekje hebben."

Beluister het volledige gesprek: