Archief
WOS

WOS

Geld voor toiletten en warme douches op Hoeks sportstrand

De gemeente Rotterdam maakt bijna 23.000 euro vrij om het sportstrand aan de Rechtestraat in Hoek van Holland te verbeteren.

Toiletten en warme douches voor de strandsporters staan al lange tijd op de wensenlijst van de Hoekse gebiedscommissie. Donderdag werd bij de behandeling van de Rotterdamse voorjaarsnota een motie van CDA Rotterdam aangenomen, om daar nu eindelijk geld voor uit te trekken. Er wordt om precies te zijn een bedrag van 22.727,27 euro gereserveerd voor het strand.

Rotterdam wil dat Hoek van Holland een vierseizoenenbadplaats wordt, dus dat het dorp het hele jaar lang aantrekkelijk is voor toeristen. "En dan is het niet zo lekker als je een koude douche moet nemen als je net gesport hebt, of de douche doet het niet omdat het heeft gevroren", vertelt gebiedscommissielid Ineke Vos. Naast de sanitaire voorzieningen komt er op het strand ook een klimwand en een kunstwerk. Dat kunstwerk wordt gemaakt van plastic dat jutters op het strand hebben gevonden.

Wijkraden

Vanaf komend jaar verdwijnt de gebiedscommissie in Hoek van Holland. Inwoners kunnen dan stemmen op een wijkraad die jaarlijks plannen maakt en proberen samen met een wethouder te zorgen dat die plannen nageleefd worden. Ineke Vos denkt dat het dan lastiger wordt om Hoekse plannen door te laten werken naar de gemeenteraad. "Rotterdam is dan wel heel ver weg, we zullen het dan vooral moeten hebben van actiegroepen. Wat we wel nog doen in de laatste maanden als gebiedscommissie, is alle wensen die wij hebben nog op papier zetten, zodat dat behouden blijft."