Archief
Google Streetview

Maassluis hoopt op 550 nieuwe woningen in Kapelpolder

De gemeente Maassluis hoopt in de komende vijf tot tien jaar zo'n 550 nieuwe woningen te kunnen bouwen op een deel van bedrijventerrein Kapelpolder.

Met een grootte van zo'n 15 hectare is Kapelpolder, nabij het centrum van de stad, het grootste bedrijventerrein in Maassluis. Maar er staan veel verouderde panden en er is leegstand. Een gebied van zo'n 6 hectare komt daarom in aanmerking voor transformatie. Het gaat specifiek om het stuk dat wordt begrensd door het water van de Noordgeer, de Heldringstraat, Talmastraat, Nijverheidstraat, Pieter Jelle Troelstraweg en Mackayplein. Onder andere de milieustraat is daar gevestigd.

De eerste plannen stammen al uit 2019 en eind vorig jaar is er een ambitiedocument opgesteld. Inmiddels heeft de gemeente een adviesaanvraag gedaan bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Die spreekt daar op 14 juli over.

Te weinig woningen

Maassluis heeft nu zo'n 1.750 nieuwe woningen in de planning staan, vooral in Wilgenrijk en De Kade. Dat blijkt echter te weinig voor de verwachte toename van het aantal huishoudens tot 2030. Daarvan zouden er 1.800 tot 2.400 bijkomen. Woningbouw in de Kapelpolder zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren om het woningtekort op te vangen.

Maar de sloop van bedrijfspanden moet elders worden opgevangen. Er wordt gekeken om dat te doen op het nieuwste bedrijventerrein, De Dijk, maar ook rond de metrostations Maassluis West en Centrum. Op het nu braakliggende gebied De Kade is daarnaast nog ruimte voor maximaal 4.000 m2 andere functies dan wonen. Bedrijvigheid in de milieucategorie 1 en 2 is een van de mogelijkheden.

Mogelijk wordt de milieustraat verplaatst naar bedrijventerrein Nieuwe Waterweg. Hier staat aan de Noordzee 6-8 een kantoor/bedrijfspand deels leeg.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis