Archief

Eva Tetteroo viert terugkeer met Westlands record hoogspringen

Atlete Eva Tetteroo (Olympus '70) heeft zondag het Westlands record hoogspringen verbeterd.

Tijdens een competitiewedstrijd in Nijmegen bedwong zij de 1,75 meter. Deze verbetering markeert de terugkeer van de nu 23-jarige 's-Gravenzandse na een langdurige periode van blessureleed. Het is ruim vijf jaar geleden (14 mei 2016) dat Tetteroo het Westlands record hoogspringen op 1,72 meter had gebracht.
Zij timmerde destijds als talentvolle meerkampster aan de weg. Echter bij het hoogspringen, haar favoriete onderdeel, kreeg zij een "knak in een voet". De veronderstelling dat die blessure na een week of zo weer voorbij zou zijn, bleek letterlijk en figuurlijk een zeer pijnlijke misvatting. De atlete raakte jaren uit beeld.

Tekst gaat verder onder de video:

In de loop van vorig jaar begon Tetteroo weer met de beoefening van werpnummers en met het sprinten. "Dat zijn onderdelen met de wat gecontroleerdere bewegingen", verklaarde zij in het najaar in een tv-uitzending van de WOS-reeks '5 Jaar Later'. Tetteroo hoopte in het voorjaar van 2021 het hordelopen, ver- en hoogspringen weer op te kunnen pakken. En dat is gelukt, want tijdens de competitiewedstrijd in Nijmegen kwam zij zondag op al die drie onderdelen uit voor Olympus '70.

Ruben Rolvink
Tijdens dezelfde competitiewedstrijd in Nijmegen was er nog een tweede verbetering van een Westlands record. Bij het kogelstoten voor senioren kwam de Naaldwijkse junior Ruben Rolvink (18) tot 15,98 meter. Zijn oude record stond op 15,93 meter.

Bekijk hieronder de uitzending van 5 Jaar Later met Eva Tetteroo: