Archief
archieffoto WOS

archieffoto WOS

Derde Geldmaat in 's-Gravenzande

Voor het einde van het jaar is er een derde Geldmaat-automaat in 's-Gravenzande, op het Zandeveltplein.

Omdat de geldautomaat niet in een winkel komt zoals de huidige twee Geldmaten (in de vestiging van Primera en Albert Heijn), is de bereikbaarheid ervan niet afhankelijk van openingstijden.

Dit antwoordt het college op vragen van Westland Verstandig. Die fractie stoort zich al langer aan de beperkte bereikbaarheid van geldautomaten. Het college zegt opnieuw geen rol te hebben in het plaatsen van geldautomaten, nu de banken vrijwel alle kantoren hebben gesloten en de geldautomaten vervangen door die van Geldmaat. "De positionering van de geldautomaten is een marktaangelegenheid en daar is Geldmaat verantwoordelijk voor", aldus het college.

Wel zegt het gemeentebestuur niet gebonden te zijn aan de pinautomaten van Geldmaat en open te staan voor een gesprek met Euronet, zoals door Westland Verstandig was gevraagd. Dat is een commercieel bedrijf dat wereldwijd geldautomaten (ATM's) exploiteert die 24 uur per dag in bedrijf zijn. Euronet had de fractie laten weten in gesprek te willen gaan over eventuele plaatsing als de gemeente Westland een locatie op het oog zou hebben.