Archief
WOS

WOS

Toch geen gsm-zendmast in kerktoren Den Hoorn

Er komt toch geen gsm-zendmast in de toren van de katholieke kerk in Den Hoorn. Dat schrijft het kerkbestuur in het kerkblad van de gezamenlijke kerken in Midden-Delfland.

Dat zal tot opluchting zijn van velen. Om de plaatsing was in 2018 veel te doen. Een aanvraag daarvoor leidde tot ophef onder inwoners, die vreesden voor gezondheidsschade. Meer dan 300 mensen tekenden een petitie tegen de zendmast en ook tijdens een informatie-avond in dorpscentrum De Hoornbloem over dit onderwerp werd de weerstand goed duidelijk. Desondanks besloot de gemeente Midden-Delfland een vergunning te verlenen. Die mocht bij de vergunningverlening overigens wettelijk gezien alleen kijken of de mast de kerk - een monument - zou schaden. Dat was niet het geval.

Toch gaat het niet door. Bert Gerritsen, een van de leden van de verantwoordelijke commissie, is daar blij mee. "Het liep voor geen meter, dat overleg", zegt hij in huis-aan-huisblad De Schakel Midden-Delfland. "Toen we kortgeleden meldden dat de plannen nu moesten worden uitgevoerd of moesten stoppen, kregen we te horen dat het in verband met de technische ontwikkelingen niet meer mogelijk was om de gemaakte afspraken na te komen."