Archief

WOS Songfestival Challenge: de stembus is geopend!

De spanning loopt op: Nederland staat de komende week in het teken van het Eurovisie Songfestival. De WOS organiseert daarom een eigen Songfestival Challenge met lokaal muzikaal talent en jij kunt nu je stem uitbrengen!

Vorige week schopten singer/songwriter Jesse Veenman (28) uit Kwintsheul en de zingende zusjes Luna (17), Iola (15) en Pippa (13) van S!S uit Maassluis het tot de finale. Vandaag zijn zangeres Marlen Persoon (26) uit Monster en zanger Sylvester Oosterveer (20) uit De Lier aan het lijstje toegevoegd. Zij wonnen het in een tweede voorronde van de Westlandse band Second To Last en singer/songwriter Joram van Noort (17) uit Hoek van Holland. Stemmen doe je hier.

De WOS begon vorige week aan de tweede editie van de WOS Songfestival Challenge, dé competitie voor muzikaal talent uit de regio. In deze wedstrijd maakten acht artiesten een eigen versie van een Songfestivalliedje en een bijbehorende videoclip. Deze werden beoordeeld door de jury bestaande uit Songfestivalkenner Maxim van Ooijen, zangeres Maghen Hilgersum en entertainer Kees Toets.

Stemmen
Nu de vier finalisten door de jury zijn gekozen is de beurt aan jou. Bekijk de clips, stem op jouw favoriete liedje op wos.nl/songfestival en zie zaterdag 22 mei op WOS TV en op de YouTube-pagina van WOS Media wie de uitdaging wint. De stemmen van het publiek bepalen 60 procent van de eindscore, de overige 40 procent van de punten komt van de jury. De stembus sluit op donderdag 20 mei om 12.00 uur.

Hieronder lees je meer over de finalisten:

Sylvester Oosterveer
Sylvester Oosterveer (20) uit De Lier is altijd met muziek en acteren bezig geweest en begon daarom twee jaar terug zijn eigen entertainmentbedrijf. Eerder speelde hij al in de theaterproductie Jurassic Revenge van Michel van 't Ende producties. Daarnaast zit hij ook nog op school in Tilburg, op het ROC Artiest Theater. Voor de WOS Songfestival Challenge kiest Sylvester voor That’s How You Write A Song van Alexander Rybak. Alexander werd in de Songfestivalfinale van 2018 vijftiende.

Marlen Persoon
Marlen Persoon (26), of beter gezegd 'juf Marlen', staat in haar dagelijks leven voor de klas bij groep 1/2 in ‘s-Gravenzande. En als de druk haar even iets te veel wordt, gaat ze ontspannen met muziek, of ze gaat naar een plek waar ze altijd tot rust komt: het strand. Ze maakte een cover van Love Shine a Light van Katrina and The Waves. Deze groep won voor het Verenigd Koninkrijk het Eurovisie Songfestival van 1997.

Jesse Veenman
Op een normale maandagochtend verschijnt Jesse Veenman (28 jaar) uit Kwintsheul op zijn werk als projectmanager bij een installatietechniekbedrijf, maar in zijn vrijetijd is hij singer/songwriter. Muziek is, naast golfsurfen, zijn grootste hobby. Hij kiest in de WOS Songfestival Challenge voor een cover van Waterloo van Abba. Die Zweedse groep won in 1974 het Eurovisie Songfestival met dit nummer.

S!S
Voor de Maassluise zusjes Luna (17), Iola (15) en Pippa (13) is tv niets nieuws meer. Ze deden onder hun artiestennaam Sisters Inside the Sugarcoated Peach (S!S) eerder al mee aan The Voice of Holland Family (RTL) en We Want More (SBS6). Beide keren wisten ze niet te winnen, maar ze zijn apetrots op hun deelname. Voor de WOS Songfestival Challenge kiezen zij voor Arcade van Duncan Laurence. Hij won twee jaar geleden het Eurovisie Songfestival in Israël met dat nummer.