Archief

WOS Songfestival Challenge: Jesse Veenman en S!S door naar finale

Singer/songwriter Jesse Veenman (28) uit Kwintsheul en de zingende zusjes Luna (17), Iola (15) en Pippa (13) van S!S uit Maassluis zijn de eerste finalisten van de WOS Songfestival Challenge.

In de eerste voorronde van deze talentenjacht versloegen zij het duo Anyways Music uit Maassluis en zangeres Lizanne van der Hoeven uit 's-Gravenzande.

De WOS Songfestival Challenge is dé wedstrijd voor aanstormend muzikaal talent uit de regio. De komende weken gaat de streekomroep op zoek naar een opvolger van Michelle Dorlas. Zij won vorig jaar met het liedje 'Altijd Samen'.

Dit jaar doen acht acts mee. Zij kiezen een bestaand Songfestivalliedje uit, geven daar een eigen draai aan en maken er een videoclip bij. Die clips worden beoordeeld door een jury bestaande uit Songfestivalkenner Maxim van Ooijen, zangeres Maghen Hilgersum en entertainer Kees Toets. Zij bepalen wie naar de finale gaat.

Stemmen
In tweede voorronde, volgende week zaterdag 15 mei, worden de twee andere finale-acts bekend. Vervolgens is de kijker aan zet, want direct daarna gaat de stembus open op www.wos.nl/songfestival. De jury bepaalt 40 procent van de totaalscore, het publiek de overige 60 procent. Op 22 mei wordt in de finale-aflevering bekend wie wint.

Blijf op de hoogte van alle videoclips en updates via wos.nl/songfestival. Hieronder informatie over de eerste twee finalisten:

Jesse Veenman
Op een normale maandagochtend verschijnt Jesse Veenman (28 jaar) uit Kwintsheul op zijn werk als projectmanager bij een installatietechniekbedrijf, maar in zijn vrije tijd is hij singer/songwriter. Muziek is, naast golfsurfen, zijn grootste hobby. Hij kiest in de WOS Songfestival Challenge voor een cover van Waterloo van Abba. Die Zweedse groep won in 1974 het Eurovisie Songfestival met dit nummer.

S!S
Voor de Maassluise zusjes Luna (17), Iola (15) en Pippa (13) is tv niets nieuws meer. Ze deden onder hun artiestennaam Sisters Inside the Sugarcoated Peach (S!S) eerder al mee aan The Voice of Holland Family (RTL) en We Want More ( SBS6). Beide keren wisten ze niet te winnen, maar ze zijn apetrots op hun deelname. Voor de WOS Songfestival Challenge kiezen zij voor Arcade van Duncan Laurence. Hij won twee jaar geleden het Eurovisie Songfestival in Israël met dat nummer.