Archief
Signbiblio

Signbiblio

Groene bak in Midden-Delfland ook komende winters minder vaak geleegd

De groene bak voor gft-afval wordt in Midden-Delfland ook de komende jaren 's winters eens per vier weken geleegd, in plaats van elke twee weken.

Dat is althans het voorstel van het college aan de gemeenteraad, blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van de OGP-fractie.

De winterregeling is afgelopen november voor het eerst ingegaan, om zo ongeveer 34.000 euro te besparen op de afvalkosten. Daarmee kan de stijging van de afvalstoffenheffing worden beperkt.

De gft-minicontainer werd tot en met februari één keer per vier weken geleegd, waar dit normaal één keer per twee weken is. Ondanks twee aankondigingen in het lokale huis-aan-huisblad en een aantal social mediaposts, was dit niet direct bij iedereen bekend. De gemeente kreeg aan het begin zo'n 120 reacties. "De meldingen die wij ontvingen hadden vooral betrekking op onbekendheid over de invoering", aldus het college. Voorafgaand aan de komende winter, wordt er daarom meer aandacht voor de regeling gevraagd. "Mogelijk zijn onze inwoners na het eerste jaar ook meer ingesteld op de start van de winterregeling."