Archief
WOS

WOS

Cocky de kapster hangt schaar aan de wilgen en krijgt erespeld

Niet minder dan 36 jaar lang knipte, waste en verfde kapster Cocky de haren van haar klanten in Maassluis.

Deze mijlpaal zou eind dit jaar dan ook feestelijk afgesloten worden, echter maakte de coronacrisis een uitbundig afscheidsfeest onmogelijk. Toch heeft de gemeente Maassluis een mogelijkheid gevonden om Cocky Berrevoets op een waardige manier voor haar inzet te bedanken.

Aan het begin van de middag is de kapster voor haar zaak aan de Veerstraat Noordzijde in het zonnetje gezet. De Maassluise burgemeester Edo Haan en wethouder Sjef Evers reikten haar de gemeentelijke erespeld uit. Ze was namelijk niet alleen lang kapster, maar heeft zich ook nog jarenlang als voorzitter ingezet voor het Maassluise Stadshart.

Zangkunsten

Trouwens, Cocky staat niet alleen bekend om haar puntgave kappersschaar. Eerder dit jaar kwam zij in het nieuws, toen ze bewoners van het Maassluise verzorgingshuis DrieMaasHave trakteerde op haar andere grote hobby: zingen. Zij konden vanwege corona geen bezoek ontvangen, en dus beurden Cocky en een collega-artiest de ouderen in de tuin op. "Super vals ja maar weet je, we zijn geen rasartiesten. We doen het gewoon omdat we het leuk vinden", blikte ze na afloop terug.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis