Archief
WOS

Westland helpt zelf slachtoffers van de kindertoeslagaffaire

De gemeente Westland gaat zich, na een vraag daartoe van de landelijke overheid, sterk maken voor inwoners die slachtoffer zijn geworden van de kindertoeslagaffaire.

Wethouder Piet Vreugdenhil noemt de affaire één van de grootste schandalen uit de parlementaire geschiedenis van Nederland. "Ook de afwikkeling en compensatie van de onschuldige slachtoffers gaat me veel te traag. Ik roep alle Westlandse gedupeerden daarom ook op om zich te melden bij de gemeente zodat we samen kunnen kijken hoe we hen kunnen ondersteunen en helpen", aldus Vreugdenhil.

Volgens de gegevens van de Belastingdienst zijn 36 ouders in Westland gedupeerd. Van deze 36 gedupeerde ouders is er op dit moment slechts één bij de gemeente in beeld. In januari mag de belastingdienst pas de gegevens van deze inwoners met de gemeente delen zodat ze hen actief kunnen helpen en ondersteunen. Wethouder Vreugdenhil: "Dat vind ik te weinig en te laat. Deze mensen zijn onterecht weggezet als fraudeurs en jarenlang niet serieus genomen, dat kan niet!"

Vanmiddag heeft de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag het rapport "Ongekend Onrecht" over de kinderopvangtoeslagenaffaire gepresenteerd. Daarin staat dat tienduizenden ouders van de ene dag op de andere en zonder opgaaf van redenen hun toeslag kwijt raakten en daardoor in grote financiële en sociale problemen kwamen.

Wethouder Piet Vreugdenhil legt bij Maarten in de Middag uit wat slachtoffers kunnen doen

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland