Archief
Jaap Stolze

Jaap Stolze

100.000 euro voor Hospice Beukenrode in 's-Gravenzande

Team Westland heeft vanmiddag een cheque van 100.000 euro gegeven aan Hospice Beukenrode voor de vestiging in 's-Gravenzande.

Beukenrode heeft 350.000 euro nodig voor de realisatie van het gebouw aan de Magnoliastraat. Daarvan is nu 250.000 euro binnen. Voor die laatste 100.000 euro heeft het hospice nog een aantal zaken open staan. Zo is er een bedrag gevraagd aan Fonds 1818, maar dat is nog in behandeling. Ook wordt er voor de kerst nog een particuliere actie gedaan door de rotaryclubs. Op de site van Beukenrode is het mogelijk om geld te doneren.

Exploitatietekort
Eigenlijk is er nog meer nodig dan die ene ton. Het hospice krijgt van het ministerie van Volksgezondheid pas vanaf 2023 subsidie binnen. Dat heeft te maken met het feit dat de stichting een bepaalde tijd open moet zijn geweest om daarvoor in aanmerking te komen. Voorzitter Henk Salome is erg blij met het bedrag dat vandaag is binnen gekomen. "Met zulke bedragen gaat het hard", zo vertelde hij.

Hospice Beukenrode heeft nu een vestiging met vier bedden aan de Dijkweg in Naaldwijk. Daar kunnen terminaal zieke mensen de laatste maanden van hun leven doorbrengen. Door een groeiende behoefte hieraan zit het pand in Naaldwijk vaak vol. Daarom is uitbreiding hard nodig. Als alles meezit, gaat de tweede vestiging van het hospice in de tweede helft van 2021 open.